تمدید و اصلاح پروانه ساخت بهداشتی کارخانجات

58 ١٣:٣٩ ب.ظ

توافقنامه سطح خدمت "صدور و تمدید و اصلاح پروانه ساخت بهداشتی کارخانجات"

 

  •  

در راستای اجرای قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب سال 1346 و به منظور تامین ایمنی غذایی جامعه، اداره کل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل و در استان ها نیز مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بعنوان زیر مجموعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود. در آن زمان و تا سال 1354 کلیه وظایف نظارتی و همچنین آزمایشگاه کنترل مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی برعهده یک اداره کل بود. از سال 1354 به بعد اداره کل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بطور مستقل شروع به فعالیت کرد. از سال 1376 با ایجاد معاونت غذا و دارو در وزارت بهداشت و تکمیل و تقویت ادارات نظارت در معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی، کلیه امور مربوط به بازرسی ها، صدور پروانه های بهداشتی، بررسی فرمولاسیون محصول به ادارات نظارت واگذار گردیدسازمان غذا و دارو ایران در 15 اسفند 1389 در شورای عالی اداری تصویب و تشکیل شد. با تشکیل سازمان غذا و دارو، اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و آشامیدنی  که عهده دار وظایف سیاستگذاری، برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی شاخص های ایمنی و سلامت مواد غذایی و آشامیدنی است با ساختار و فرایندهای اصلاح شده فعالیت می نماید.

 

  •  

هدف از این توافقنامه سطح خدمت این است که به منظور ارائه با کیفیت خدمت ارائه شده توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ، کیفیت خدمات صدور و تمدید و اصلاح پروانه ساخت بهداشتی کارخانجاتبرای برای متقاضیان صدور پروانه بهداشتی کارگاه ها و کارخانجات مواد غذایی مورد توافق قرار گیرد.

این بیانیه، سطح توافق دو جانبه در خصوص این خدمت، روش­های نظارت و مسئولیت­های سازمانی را در صورت لزوم مشخص می­کند.

 

  •  
  • نظارت بر ایمنی، سلامت و کیفیت مواد غذایی و آشامیدنی در کارخانجات و کارگاه های تولید، فرآوری، بسته بندی
  • نظارت بر سردخانه و انبار های نگهداری مواد غذایی و آشامیدنی و سیلو های گندم که مشمول اخذ پروانه های بهداشتی
  • نظارت بر  مراکز نگهداری مواد غذایی و آشامیدنی شامل انبارها، شرکت پخش و سردخانه ها
  • نمونه برداری و پایش فرآورده های تولید و بسته بندی شده در واحد های تحت نظارت از طریق نمونه برداری و ارسال به آزمایشگاه معاونت و سایر آزمایشگاه های ذیصلاح و کنترل و بررسی عدم انطباق ها
  • ارسال تمام نمونه های از طریق شبکه ملی آزمایشگاهی به آزمایشگاه معاونت و سایر آزمایشگاه های ذیصلاح
  • رتبه بندی واحدهای تولیدی بر اساس الزامات برنامه های پیشنیازی(prps)
  • ارزیابی و نظارت بر برچسب گذاری تغذیه ای و اطلاع رسانی به مصرف کننده
  • صدور، تمدید، اصلاح پروانه های بهداشتی(بهره بردای، ساخت کارخانه و کارگاهی و ظرفیت خالی) از طریق سامانه های fms و ttac و در کمیته فنی
  • صدور گواهی بهداشت جهت صادرات محصولات غذایی و آشامیدنی
  • تایید صلاحیت مسئولین فنی
  • بازدید محل پشنهادی جهت راه اندازی کارخانجات، کارگاه های تولید، فرآوری، بسته بندی مواد غذایی و آشامیدنی و تایید شرایط مطابق ضوابط و دستورالعمل های سازمان غذا ودارو
  • پاسخگویی به استعلامات دریافتی از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره جهاد کشاورزی استان به منظور اظهار نظر محل احداث کارخانجات و کارگاه ها
  • برگزاری کمیته فنی و قانونی و پیش کمیته اداره نظارت
  • کنترل و نظارت بر واردات و صادرات کلیه محصولات خوراکی، آشامیدنی، مواد اولیه و اقلام فرآوری شده است
  • جمع آوری، طبقه بندی آمار فعالیت واحدهای تحت پوشش و پروانه های بهداشتی صادر شده و ارسال گزارش آماری به سازمان غذا و دارو
  • آموزش مسئولین فنی کارخانجات و کارگاه های تولیدی سطح استان و مدیران صنایع
  • برگزاری کارگاه های آموزشی برای کارشناسان واحدهای کنترل و نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی ستاد و شبکه های بهداشت سطح استان
  • آموزش و اطلاع رسانی به عموم مردم از طریق تهیه پمفلت، بنر، پوستر، روزنامه، تیزر تلویزیونی و برگزاری نمایشگاه
  • آموزش مجازی و اطلاع رسانی به عموم مردم از طریق سایت معاونت، فضا های مجازی
  • پیگیری شکایات مردمی و شکایات واصله از سایر دانشگاه ها در خصوص تولید و فرآوری مواد غذایی، آشامیدنی
  • پاسخ به استعلامات واصله از سایر دانشگاه ها و سایر ارگان ها
  • اقدامات قانونی در خصوص واحد های متخلف و معرفی به مراجع قضایی اعم از تعزیرات حکومتی و دادگاه
  • پایش سالانه شبکه های بهداشت تحت پوشش استان به منظور ارزیابی شاخص های عملکردی طبق شرح وظایف سازمانی
  • مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه غذایی و آشامیدنی
  • اجرای طرح کشوری PMS نمونه برداری در سطح عرضه محصولات غذایی، آشامیدنی پرمصرف و ارسال به آزمایشگاه معاونت و بررسی و آنالیز نتایج مربوطه و ارسال گزارش به سازمان غذا و دارو
  • اجرای طرح کشوری پایش باقیمانده سموم و آفت کش محصولات کشاورزی
  • پاسخگویی به مکاتبات سازمان در زمان مقرر
  • تكريم ارباب رجوع

 

تعهدات متقابل خدمت­گیرنده و دستگاه اجرایی

 

متقاضی دریافت این مجوز مکلف است مدارک خود را تنها از طریق سامانه/ پست/ دفتر پیشخوان/ حضوری به این دستگاه ارائه نماید.

متقاضی متعهد می گردد اسناد و مدارک بارگزاری شده در سامانه های مورد نظر با کیفیت مناسب باشد

متقاضی مسئولیت صحت اطلاعات بارگزاری شده را می پذیرد.

موارد مربوط به فرم "اطلاعات خدمت/زیرخدمت جهت ارائه روی پایگاه اطلاع­رسانی دستگاه" در پیوست ج به صورت دقیق در رابطه با زمان انجام خدمت، تعداد مرتبه مراجعه حضوری متقاضی، نحوه دسترسی و زمان­های دسترسی به خدمت و کلیه جزئیات خدمت بصورت متعهدانه از سوی دستگاه ذکر می­شود.

 

هزینه­ها و پرداخت­ها

توافقات مربوط به هزینه­ها و پرداخت­ها مطابق با جدول هزینه­ها در فرم "اطلاعات خدمت/زیرخدمت جهت ارائه روی پایگاه
اطلاع­رسانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی" مشخص شده است.

 

دوره عملکرد

این توافقنامه سطح خدمت تا پایان هر سال و تحت امضای معاون غذا و دارو و مدیر نظارت بر مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی اعتبار دارد.

 

خاتمه توافقنامه

-این توافق نامه در ابتدای هر سال آغاز و تا پایان همان سال منقضی می شود.

-این توافق نامه در صورت صدور دستورالعمل ، بخشنامه و ... از سوی وزارت بهداشت و یا سازمان غذا و دارو در رابطه با این موضوع ملغی شده و توافق نامه جدید صادر خواهد شد.

-این توافق نامه در زمان تغییر و یا اصلاح نوع خدمت باطل و توافق نامه جدید صادر خواهد شد.


فاقد نظر